My To World

Excel ##### Hatası Nasıl Düzeltilir

Excel ##### Hatası Nasıl Düzeltilir

Excel ##### Hatası Nasıl Düzeltilir. Bu hata sütunların hücre içeriğini gösteremediği durumlarda ortaya çıkmaktadır. Excel‘deki sütunlar hücre içeriğini gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda ##### ifadesi ile göstermektedir. Ayrıca tarih ve saat gibi negatif değerleri döndüren formüller de hata sonucu olarak bu ##### ifade ile gösterilebilmektedir.

Excel‘de bu hatayı düzeltmenin bir kaç seçeneği bulunmaktadır. Hücre biçimlendirmeniz doğru ise sadece genişlik ayarı ile hatayı düzeltebilirsiniz. Bazı durumlarda ise hücre biçimlendirmesi ile verileriniz uyuşmuyor ise biçimlendirmeyi düzelterek çözüm bulabilirsiniz. Formül veya tarih saat değerlerinde sorun varsa doğru formül yazımı veya değer yazımı ile bu sorunu kolayca düzeltebilirsiniz.

Yöntem 1

Bu yöntemde herhangi bir hücre biçimlendirmesi yapmadan sütun genişliğini düzeltip deneyebilirsiniz.

Resim 1

Bir sütunu hücre içeriklerini tam olarak gösterecek şekilde genişletmek için aşağıdaki seçeneklerden birini uygulayın.

Excel‘de sütun genişliğini değiştirdiğinizi halde #### ifadesi düzelmiyor aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Yöntem 2

Hücre seçeneklerini küçülterek hatayı düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için Hücreleri Biçimlendir seçeneği kullanmamız gerekmektedir.

Resim 2

Hücreleri Biçimlendir özelliğini açmak için herhangi bir hücrede sağ tuş yapın ve açılan listeden Hücreleri Biçimlendir seçeneğini tıklayın. Ayrıca Hücreleri Biçimlendir özelliğini Giriş sekmesinde Sayı seçeneğinin işaretine tıklayıp açabilirsiniz.

Resim 3

Biçimlendir iletişim kutusu açıldığında Hizalama seçeneğine tıklayın. Ardından Metin denetimi altında “Uyacak şekilde daralt” kutucuğunu işaretleyin. Bu sayede hücre genişliği veri boyutuna göre otomatik oluşacaktır.

Yöntem 3

Excel‘de hücrelerinizde çok fazla ondalık basamak varsa değerleri #### bu ifade ile gösterebilir. Bu gibi bir durumda ondalık basamaklarda azaltma yapmayı deneyebilirsiniz.

Resim 4

Hücrelerdeki verilerinizde ondalık basamaklarını azaltmak için Giriş sekmesinde Sayı özelliğinde Ondalık Azalt düğmesine tıklayabilirsiniz.

Yöntem 4

Excel hücrelerinde tarihler çok uzun olduğu zamanda bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Hücrelerdeki tarih biçimlendirmesini değiştirip hatayı düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Resim 5

Tarihleri kısaltmak için Giriş sekmesinde Sayı biçimi yanındaki oka tıklayın. Ardından açılan listeden Kısa Tarih seçeneğini işaretleyin. Bu düzeltmeyi uyguladığınız halde tarih ve saatte hata almaya devam ederseniz. Tarih ve saat verilerinizin negatif değer alıp almadığını kontrol edin. Tarih ve saat verilerinde negatif değer olduğu zaman bu hata alınmaktadır ve biçimlendirme ile düzeltilemez. Negatif değerleri düzeltmeniz gerekmektedir.

İlgili makaleler;

Exit mobile version