My To World

Microsoft Powerpoint Nedir?

Microsoft Powerpoint Nedir?

Microsoft PowerPoint Nedir? PowerPoint metin, resim, grafik, video ve animasyon vb. içeriklerle etkileyici görsel sunumlar hazırlanmak için tasarlanmış bir sunu ve sunu düzenleme programıdır.

Microsoft PowerPoint Ne Tür Bir Programdır?

Microsoft PowerPoint bir sunu hazırlama ve düzenleme programıdır. 

PowerPoint Sunum Nedir?

PowerPoint dosyasının her bir sayfasına slayt denir. Slaytların bir araya gelmesiyle de sunu(m) oluşur. Farklı kategorilerde sunumlar hazırlanabildiği için en geniş kapsamlı ve en çok kullanılan sunum programıdır.

MS Office 2007 öncesi sürümlerinde çalışma dosyası uzantısı .PPT ve gösteri dosya uzantısı .PPS‘dir. 2007 ve sonrası sürümlerinde ise çalışma dosyası .PPTX ve gösteri dosyası .PPTX olarak kullanılmaktadır.

Microsoft PowerPoint diğer Office programlarının yer aldığı Microsoft Office paketi içerisinde bulunmaktadır. Kurulum sırasında tüm Office paketleri veya isteğe bağlı sadece PowerPoint seçilip kurulum yapılabilmektedir.

PowerPoint ile Neler Yapılabiliriz?

PowerPoint programı ile neler yapılabiliriz;

PowerPoint programının yukarıdaki özellikler dışında daha bir çok özelliği bulunmaktadır. Diğer Office programlarında olduğu gibi PowerPoint programının da birçok  versiyonu mevcuttur. PowerPoint 2016 ve daha sonraki versiyonları özellikle dokunmatik ekranlar ile tam uyumlu çalışmaktadır.  

Sunu Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

PowerPoint programında sunu yaparken özellikle dinleyicilerin dikkatini çekebilmek ve anlatmak istediğiniz konu hakkında ilgilerini kaybetmemeleri için slaytlarınızın sayısının çok olmamasına özen gösterin. Slaytların çok olması yerine konuyu ve vermek istediğiniz mesajı anlatan daha az slayt sunum sırasında kullanıcıların sıkılmasını ve konudan uzaklaşmasını engeller.  

Sunum esnasında uzaktaki izleyicilerin okuyabilmeleri için yazı tip boyutuna dikkat edilmeli, özellikle 30 ve üzerindeki yazı tip boyutları kullanmanız uzaktaki izleyiciler için daha uygun olabilir. Bu sayede sunumlarınızı tüm izleyenlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Slaytlarınızı çok uzun yazılar yerine daha kısa cümleler halinde hazırlamanız izleyicilerin ekrandaki yazıları okumak yerine sunumunuza odaklanmalarını sağlayabilirsiniz. Çok fazla yazı kullanıcıları okumaya odaklayacağından, kullanıcıların dikkatini sunumunuza çekmekte zorlanabilirsiniz. Bundan dolayı cümle uzunluğuna dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Sunumlarınızda kullanacağınız görsellerin göz yormamasına ve anlatmak istediklerinizle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Anlatma istediklerinize uygun görseller seçmeniz izleyicilerin sunumu daha rahat hatırlamasını sağlayabilir. Sunumlarınız göze hitap etmeli fakat gereğinden fazla görsel olmamalı veya seçeceğiniz tema anlatmak istedikleriniz önüne geçmemeli.

Ayrıca PowerPoint klavye kısayol tuşlarından faydalanmanız daha hızlı ve akıcı sunum yapmanıza yardımcı olabilir.

İlgili makaleler;

Exit mobile version