My To World

Şirket Maili Gmail’e Nasıl Eklenir?

Şirket Maili Gmail’e Nasıl Eklenir?

Şirket Maili Gmail’e Nasıl Eklenir? Çalıştığınız şirkette kullanmış olduğunuz mail adresinizi kolaylıkla Gmail’e ekleyebilirsiniz. Şirket mailleri genellikler Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail, Thunderbird gibi uygulamalara eklenip kullanılmaktadır. Bu uygulamalar mail sunucularınız IMAP yerine POP ise mailleri bilgisayarınıza indirip yönetmenizi sağlamaktadır. Bu durumda da mailleriniz o bilgisayarda kalmaktadır.

Özellikle şirket mailleriniz IMAP değilse, veya bilgisayarınız dizüstü değil ise maillerinize dışardan ulaşabilmek için değişik çözümler denemeniz gerekecektir. Fakat bunlarla uğraşmak yerine şirket maillerinizi Gmail’e ekleyip rahatlıkla şirket dışındayken de kullanabilirsiniz. İnternet olan herhangi bir cihazdan Gmail’e bağlanıp maillerinizi yönetebilirsiniz.

POP Maili Gmail’e Ekleme

Şirket mailinizi Gmail’e eklemek için;

1- Öncelikle Gmail de oturumun açmanız gerekmektedir. Gmail de oturum açmak için hesabınız yok ise buradan kayıt olup oturum açabilirsiniz.

Resim 1

2- Gmail de oturum açtıktan sonra, sağ üst köşede bulunan ayarlar simgesine tıklayın. Ardından açılan listeden Tüm ayarları görüntüleyin düğmesine tıklayın.

Resim 2

3- Ayarlar sayfası açıldığında Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi seçeneğine tıklayın. Ardından açılan sayfada Diğer hesaplardaki postaları kontrol et satırında Posta hesabı ekle seçeneğine tıklayın.

Resim 3

4- Posta hesabı ekle penceresi açıldığında E-posta adresi kutucuğuna şirket mailinizi yazın ve ardından Sonraki düğmesine tıklayın.

Resim 4

5- Daha sonra açılan sayfada Diğer hesabımdaki e-postaları içe aktar (POP3) düğmesini işaretleyip Sonraki düğmesine tıklayın.

Resim 5

6- Bu sayfada mail hesabınızın ve mail sunucunuzun ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Ayrıca burada işaretlemeniz için 4 adet seçenek bulunmaktadır. İlk seçeneği işaretlerseniz gelen maillerin bir kopyası mail sunucunuzda saklanmaya devam eder. İkinci seçenekte ise mail sunucunuz SSL kullanıyor ise işaretlemeniz gerekmektedir. Ayarları yaptıktan sonra Hesap Ekle düğmesine tıklayın.

Resim 6

7- Şirket mailinizi Gmail’e eklemiş oldunuz. Eğer e-postada göndermek istiyorsanız Evet seçeneğini işaretleyip Sonraki düğmesine tıklayın.

Resim 7

8- Bu sayfada isterseniz ad kutucuğunda düzenleme yapabilirsiniz. Ardından Sonraki Adım düğmesine tıklayıp kuruluma devam edebilirsiniz.

Resim 8

9- Bu sayfada giden sunucu ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Giden sunucu ayarlarını yaptıktan sonra Hesap Ekle düğmesine tıklayın.

Resim 10

10- Kurulum işlemini bitirebilmeniz için Gmail şirket e-posta adresinize bir onay kodu içeren mail gönderecektir. Mail içerisindeki onay kodunu kopyalayıp bu sayfada Onay kodu kutucuğuna yapıştırın. Veya onay maili içerisinde onay linkine tıklayıp kurulumu bitirebilirsiniz.

İlgili makaleler;

Exit mobile version