My To World

Windows 11’de Internet Explorer Modu Etkinleştirme

Windows 11’de Internet Explorer Modu Etkinleştirme

Windows 11’de Internet Explorer modu etkinleştirme. Microsoft Windows 11 ile birçok eski uygulama ve özelliklerini kaldırdı. Bu uygulamalardan biride Internet Explorer diyebiliriz. Windows 11’de diğer sürümlerdeki gibi Internet Explorer yüklü olarak gelmiyor. Ayrıca onu sonradan yükleyebileceğiniz bir sürümü de bulunmamaktadır.

Windows 11 ile tamamen kaldırılan Internet Explorer bazı durumlarda sorunlara neden olmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak Internet Explorer tabanlı karmaşık uygulama ve web siteleri diyebiliriz. Fakat Microsoft bu gibi durumlar için Edge tarayıcısına Internet Explorer modu eklemiştir. Bu sayede Internet Explorer ihtiyaç olduğunda Edge üzerinden kullanımını sağlamaktadır.

Fakat bazen Internet Explorer modu devre dışı olarak olabilmektedir. Bu makalemizde Windows 11’de Internet Explorer modunu nasıl etkinleştirebileceğinizi anlatacağız.

Edge Internet Explorer Modunu Etkinleştirme

1. Edge’yi açın.

Windows 11’de IE gerektiren siteleri açmak için öncelikle Edge tarayıcısını çalıştırmalıyız. Bunun için menü çubuğunda Edge simgesine tıklayın.

Resim 1

Edge tarayıcısı açıldığında üst menü çubuğunun sağ tarafındaki üç noktalı menüye tıklayın. Ardından açılan menüden Ayarlar öğesini seçin.

2. Varsayılan Tarayıcı Ayarlarını Açın.

Resim 2

Edge’in Ayarlar sayfası açıldığında Varsayılan Tarayıcı bölümünü seçin.

3. Sitelerin Internet Explorer modunda yeniden yüklenmesine izin verin.

Resim 3

Varsayılan tarayıcı sayfası açıldığında Sitelerin Internet Explorer modunda yeniden yüklenmesine izin ver seçeneğini yanındaki açılır menüye tıklayın. Açılır menüde izin ver seçeneğini veya varsayılan seçeneğini işaretleyin. Fakat ayarları varsayılan olarak bıraktığınızda Internet Explorer modunun düzenli çalışacağının garantisi yoktur. Bundan dolayı izin ver seçeneğini işaretlemeniz daha iyi olacaktır.

4. Sitelerin IE Modunda Nasıl ve Ne Zaman Yükleneceğini Ayarlayın.

Resim 4

İzin ver seçeneğini seçtikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Ayrıca sürekli kullandığınız Internet Explorer tabanlı web sitesini Internet Explorer modu sayfaları seçeneğinden ekleyebilirsiniz. Kullandığınız web sitesini eklerken dikkat etmeniz gereken linkin ” https:// ” ile başlamasıdır. Eklediğiniz linkin geçerli olması için ” https:// ” ile yazmayı unutmayın.

Diğer konular;

Exit mobile version