Valorant Val 43 Hatası Çözümü
Valorant Val 43 Hatası Çözümü. Riot Games tarafından geliştirilen Valorant, popüler bir karakter tabanlı birinci şahıs taktik nişancı oyunudur. Ayrıca oyun çevrim içi çok oyunculu oynanmaktadır. İlk çıktığı günden itibaren oldukça yoğun bir ilgi olan Valorant oyununda kullanıcılar bazen sorun yaşamaktadır.
En sık karşılaşılan sorunlardan biriside Val 43 hatasıdır ve genellikle bağlantı sorunlarıyla ilgilidir. Bu hatada temel olarak Valorant oyun istemcinizin Riot sunucularına ulaşamadığı anlamına gelmektedir. Bu yazımızda Valorant Val 43 hatasını düzeltme yöntemlerini anlatacağız.
Not: Bu hata bağlantı sorunları ile ilgili olduğundan bilgisayarınızda daha önce oyun açılıyordu ise;
- Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce internet bağlantınızı kontrol edin.
- Herhangi bir değişiklik yapmadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Bazen Riot sunucuları güncelleme veya bakım için kapatılabiliyor. Oyunun web sitesinden veya sosyal medya hesaplarından bağlantı sorunlarıyla ilgili herhangi bir açıklama var mı kontrol edin.
Yukarıdaki kontrolleri yaptıktan sonra sorun devam ediyor ise aşağıdaki çözümleri ugyulayın.
Yöntem 1
Öncelikle görev yöneticisini çalıştırın. Görev yöneticisini klavyeniz den Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basıp kolayca çalıştırabilirsiniz. Ayrıca isterseniz görev çubuğuna sağ tuş yapıp açılan menüden çalıştırabilirsiniz.
Görev yöneticisi açıldıktan sonra, eğer oyun açık ise listeden bulup görevi sonlandır yapın. Daha sonra Ayrıntılar sekmesine tıklayın.
Açılan listeden “vgtray.exe” bulun ve görevi sonlandır yapın ve ardından görev yöneticisini kapatın.
Şimdi hizmet yönetimini açmamız gerekmektedir. Bunun için klavyeniz den Windows logo tuşu + R tuşlarına basıp çalışıtır iletişim kutusunu açın. Ardından komut satırına “services.msc” yazıp Enter veya Tamam butonuna tıklayın.
Hizmetler sayfasında açıldığında vgc hizmetini bulun ve mouse ile çift tıklayıp açın. Ardından Başlangıç türü seçeneğini otomatik yapın.
Daha sonra Hizmet durumu altında bulunan Başlat butonuna tıklayın. Vgc hizmeti başladıktan sonra Tamam butonuna tıklayın ve hizmetler uygulamasını kapatın.
Hizmetler uygulaması kapandıktan sonra masaüstünde “Valorant” simgesine sağ tuş yapın ve özellikleri tıklayın. Ardından Uyumluluk sekmesine tıklayın ve Ayarlar altında “Bu programı yönetici olarak çalıştır” kutucuğunu işaretleyin. Ayarları bu şekilde yaptıktan sonra Uygula ve ardından Tamam butonuna tıklayın. Şimdi oyunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Not: Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra oyun açılmaz ise bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar deneyiniz.
Not: Bu programı yönetici olarak çalıştır yaptıktan sonra bazı bilgisayarlarda oyunun login sayfası açılmamaktadır. Böyle bir durumda (resim 6) yönetici olarak çalıştır kutucuğunun çentiğini kaldırıp oyunu çalıştırdığınızda sorun çözülecektir.
Yöntem 2
En çok kullanılan yöntemlerden biride geçici veri dosyalarını silmektir. Bunun için bilgisayarınızdaki uygulama verileri klasörünü bulmanız gerekmektedir.
Data dosyası varsayılan olarak “C:\Users\username\AppData\Local\Riot Games\Riot Client\Data” klasörü altında bulunmaktadır. Bu dizini açtıktan sonra “RiotGamesPrivateSettings.yaml” dosyasını bulup silin. Dosyayı sildikten sonra Valorant’ı yeniden çalıştırın. Tüm kimlik bilgilerinizi ve ayarlar silindiği için yeniden kimlik bilgilerinizi oluşturmanızı isteyecektir. Eğer dosyayı sildikten sonra oyun açılmaz veya login ekranı gelmez ise Valorant’ı yönetici olarak çalıştırıp deneyiniz.
Yöntem 3
Bu yöntemde Riot Games uygulamasını kaldırıp yeniden kuracağız.
Programı kaldırmak için Windows logo tuşu + I tuşlarına basıp Ayarlar sayfasını açın. Ardından Uygulamalar seçeneğine ve oradan da Uygulamalar ve özellikler seçeneğine tıklayın. Uygulamalar ve özellikler listesinde Riot Vanguard uygulamasını bulun ve Kaldır butonuna tıklayın. Uygulama bilgisayarınızdan kaldırıldıktan sonra Valorant’ı çalıştırdığınızda Riot Games uygulaması otomatik olarak yeniden bilgisayarınıza kurulacaktır. Kurulumdan sonra oyunu yeniden çalıştırıp deneyebilirsiniz.
Yöntem 4
Hatanın nedeni bilgisayarınızdaki internet ve dns ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda yapılması gereken;
Bilgisayarınızda Denetim Masası\Ağ ve İnternet Ayarları\Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açın. Ardından soldaki menüden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin seçeneğine tıklayın.
Bağdaştırıcı ayarları sayfası açıldığında Ethernet bağlantısına sağ tuş yapıp Özellikler seçeneğine tıklayın. Eğer bağlantınız Wi-Fi ise Wi-Fi bağdaştırıcısına sağ tuş yapıp Özellikler seçeneğine tıklayın.
Özellikler penceresi açıldığında İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğini tıklayıp Özellikler butonuna tıklayın.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) özellikleri açıldığında Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğine tıklayın ve Resim 12’deki gibi DNS adreslerini yazın. Resim deki DNS adresleri dışında kullandığınız DNS var ise yazabilirsiniz. Örnekte en çok kullanılan DNS adreslerini yazdım. DNS ayarlarını yaptıktan sonra Tamam butonuna tıklayıp Ethernet özellikleri penceresine geri dönün.
Ethernet özelliklerinde İnternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6) seçeneği yanındaki kutucuğa tıklayıp çentiği kaldırın ve ardından Tamam butonuna tıklayın. Şimdi oyunu tekrardan çalıştırıp deneyebilirsiniz.
Diğer konular;
Bir yanıt bırakın